telefonski saobracaj
mobilna telefonija
pejdzing
audio komunikacije
video komunikacije

shop on-line
o nama
mali oglasi
diskusije
reklama na webu audio komunikacije - radio amaterizam


Svetski radio-amaterski kodeks

1. - Radio-amater je pazljiv i pun obzira. Nece se svesno ponasati tako da za vreme odrzavanja veze uskracuje drugima zadovoljstvo i ometa ih.
2. - Radio-amater je odan i privrzen pokretu. Pomaze svojim drugovima u klubu, ostalim radioamaterima, svom savezu radioamatera u koji je uclanjen i koji predstavlja i zastupa njegove interese .
3. - Radio-amater prati razvoj nauke i tehnike. Svoje uredjaje dopunjuje i dogradjuje, stalno ih usavrsava prateci najnovija tehnicka dostignuca. Svoja saznanja o koriscenju stanice tj. radu na opsegu, stalno usavrsava.
4. - Radio-amater je uvek prijatelj drugima. On savetuje pocetnike i prijateljski im pomaze, spreman je da saradjuje sa svima.
5. - Radio-amater je odmeren i uravnotezen. Radio amaterizam je dobrovoljna, slobodno izabrana aktivnost . Pravi Radio-amater nece nikada dopustiti da da mu radio amaterska aktivnost smeta u nekoj od njegovih obaveza, da ugrozi njegovu porodicu, posao, da utice na uspeh u skoli ili njegov polozaj u drustvu.
6. - Radio-amater je rodoljub. Svoje znanje, iskustvo i svoje uredjaje uvek je spreman da stavi u sluzbu svoga drustva i otadzbine .